Nieuws - Familie Haagen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home > Nieuws

Laatste update Out of the Wild West
Geplaatst op 20 november 2019

Laatste update uit het wilde westen. Misschien is het allemaal een beetje veel geworden, maar o.k.
Vanaf Quartzsite zijn we zijn we naar AVI gegaan. Dit is een indianen resort,  hotel, gambling en camping terrein, gelegen aan de Colorado rivier.
Het zwembad bleek ook verwarmd te zijn, dus het was goed daar.

Via de route 66 zijn we in het plaatsje Outman gekomen en doorgereden over de 66 waar we de handwerkslieden op nederzetting tegenkwamen.

Via Kingman en Dessert Hills terug naar Lidia in Lake Havasu gegaan, alwaar we enige dagen hebben vertoeft en Bep de terugreis in de koffers heeft verwerkt.
Gisteren middag hebben we de camper ingeleverd en hebben we een hotel in het centrum van Las Vegas ( Fremont Street ) geboekt. Freemont str. ligt een aantal miles van de strip, maar super gaaf.
Er hangt een lange zip lijn onder een hele lange overkapping waar permanente lichtshows op worden vertoond. We hebben onszelf belooft om vanmiddag te gaan zippen. - mogelijk volgen er nog foto's van - en met alle feestdagen in het verschiet volg de mededeling op het bord op. Dus de weegschaal terug.

Out of the Wild West update van 11 november
Geplaatst op 18 november 2019

Inmiddels hebben we alle vrienden bezocht en we hebben er een goed gevoel aan overgehouden. Nu hebben we nog ruim een week om nog wat te luieren en te bekijken.
Zoals vandaag in Quartzsite. Wij zijn hier heel wat keren in de buurt geweest, maar zijn er nooit gestopt.

Jaren geleden was BNN hier met de inmiddels overleden Bart de Graaf. Dat programma hebben we gezien.
Duizenden kamperaars komen hier in het najaar heen om te overwinteren. Velen nemen gigantische grote aanhangers vol met prullaria, gereedschappen, antiek en dergelijke mee. Daardoor wordt het een grote rommelmarkt.
De overwinteraars komen nu aan en zijn aan het opstarten.

Het is gewoon heel leuk.

Afgelopen dagen zijn we vanuit L.A. via Yacca Vally, Joshua tree en 29 Palms over wegnummer 62  via Parker naar Quartzsite gegaan.

De 62 is een eenzame ( 100 ml no gas no water ) road maar zo gaaf om te rijden en van alles te zien.

In het verleden hebben pioneers kleine huisjes gebouwd en een claim op de grond via registratie.
Het land moest je eerst checken en indien niet geregistreerd legde je stenen op de hoeken en paste je het kruislings uit en plaatste je een markering in het hart.

Op de 62 ligt voor een deel een spoorlijn.
30 jaar terug toen wij er voor het eerst reden waren/was tegen de spoorlijn van grint namen en liefdesuitingen  aangebracht.
Hier en daar is nog wat over zo je ziet, en sommige zijn al in verval.

Ook kwamen we langs een verlaten brandstof station. Passanten hebben deze met schoenen overladen.
Hier en daar langs de route zijn ook creatieve uitingen aangebracht.

Update 4 out of the Wild West
Geplaatst op 9 november 2019

Inmiddels tot op 1 familie na hebben we alle vrienden gehad en staan nu in Orange County. Dit is een voorstadje dichtbij Los Angelos. Vanmiddag zijn we met een Uber taxi naar Disneyland gegaan.
Voor de kenners, de Touwer of Terror is gewijzigd in een ander thema. Jammer, ik had het nog wel een keer willen meemaken. In plaats daarvan zijn we maar gaan lunchen en daarna gaan zwemmen.

De temperatuur is hier ongeveer 25 graden. Regen weten ze niet wat het is hier.
Afgelopen week hebben we prachtige zonsondergangen gezien, toen we bij de kust stonden.

Over een kleine 14 dagen zit het er op. Daaaaaaaag allemaal

Wordt vervolgd.

Bep & Hans
Zonsondergang
Voorstadje Los Angeles
Mooie pluimen langs wegnr. 1

Update 3 out of the Wild West
Geplaatst op 26 oktober 2019

Hi guys, wij zijn inmiddels weer in een warmere gedeelte aangeland en hebben bij vrienden enige dagen uitgerust en Bep heeft de was gedaan.
Morgen vertrekken we naar Sacramento in Californië. Dan zijn we ongeveer op de helft van onze trip.
Vandaag zijn we naar honden wedstrijden wezen kijken, waar de vrouw des huizes lid van is. Voor mij was het helemaal niks en ben ook in slaap gevallen. Bep blijkt wakker te zijn gebleven. In Sacramento gaan we eerst naar een voetbal toernooi.
Onderweg naar hier hebben we overnacht in een State park aan een groot meer, waar je een kampvuur mag maken.Onderweg kwamen we nog een overdekte brug tegen, welke is geconstrueerd in 1920. Het is een geweldige constructie.

Wordt vervolgd.

Bep & Hans
Geschiedenis van de brug
Overdekte brug uit 1920
Herfstkleuren in overvloed

Update 2 out of the Wild West
Geplaatst op 21 oktober 2019

Good morning, hier vanuit de Cold en Snowing West.
Vanuit Moab zijn we naar het Noord Westen gereden en bezochten bij Twin Falls de Soshone watervallen. In Boise hebben we een paar extra dekens aangeschaft, want het werd snachts steeds kouder. Bleek niet voor niets te zijn, want hedenmorgen vroor het en begon de sneeuw te vallen.
Wij hebben er nu geen last van want we zijn inmiddels bij onze vrienden in McCall. Zij wonen op 1600 m. en het sneeuwt nu heel hard.

Onderweg kwamen we een outback steakhouse tegen, hebben daar de camper geparkeerd en zijn daar op de parkplaats blijven overnachten.
Wordt vervolgd.

Bep & Hans
Blooming Union
Soshone Falls
Soshone Falls

Update 1 out of the Wild West
Geplaatst op 19 oktober 2019

Na aankomst op dinsdag avond laat, woensdag de camper opgehaald en naar Lake Havasu gegaan. Daar waren enige water problemen en een defecte w.c. dus ben ik aan het werk gegaan zodat Bep en ik hebben gewerkt voor food.
Daarna via een omweg (waren op weg naar een vriend) naar Moab gegaan en zijn nu weer op weg naar de vrienden in Idaho.

Bep wilde een wijntje bestellen, blijken we in een droogelegd gebied te staan.
Wordt vervolgd.

Bep & Hans

Uitslag en foto's familiedag 2019!
Geplaatst op 17 september 2019

Wat een fantastische familiedag hebben we weer gehad dit jaar. Een feestelijke dag vol met verrassingen. Een dag waarbij de teams bestonden uit kampen, en waarbij de proeven soms bijzonder uitdagend waren.
Het was gezellig drukke dag waarbij de mannen kans kregen op revanche. Uiteindelijk grepen ze die kans met alle handen aan, al was het op het nippertje.
Na een gelijke eindstand zijn ze toch als winnaar uitgeroepen omdat ze meer spellen hadden gewonnen dan de vrouwen.

Het was ook een dag waarop we bezoek kregen van Benny Bakker, een onbekende maar goede zanger uit Friesland. Hij wist er een echt feest van te maken, waarbij Liva de show stal, en waarbij de vrouwen de uitslag snel waren vergeten.

Gelukkig hebben we heel veel foto's van deze heerlijke dag, zodat we lekker kunnen nagenieten. Je vindt ze bij foto's en films.

Aanwijzingen familiedag!
Geplaatst op 3 september 2019

Hier zijn ze dan; de aanwijzingen voor de familiedag 2019. In de foto zitten 6 aanwijzingen verwerkt voor 4 spelonderdelen. Succes!!

Yes, bijna familiedag. Kom jij ons helpen?
Geplaatst op 28 augustus 2019

Beste familieleden,

Over 1,5 week is het alweer zover; de familiedag!
En niet zomaar eentje, maar een zeer feestelijke. We organiseren dit jaar namelijk de 15e familiedag. We hebben dan ook een heel leuk programma met vele extra’s en primeurs voor jullie klaar staan. Dit kunnen we mede doen door de vele sponsors die zich hebben aangemeld. Nogmaals onze dank hiervoor. Volgende week zullen we jullie op een leuke manier gaan prikkelen over wat jullie kunnen verwachten.
Een ander belangrijk feit is dat ome Hans en tante Bep een stapje terug hebben gedaan. Zij hebben alle jaren achter de schermen bijzonder veel werk verricht in de voorbereidingen. Denk hierbij aan inkopen doen, schoonmaken, dingen opzoeken en klaarzetten enz. enz. Daarnaast hebben ze op alle familiedagen zelf heel veel hand en spandiensten geleverd.
Jullie zullen begrijpen dat wij drieën dat niet allemaal op kunnen vangen. Om deze dag tot een succes te kunnen maken hebben we dan ook jullie hulp nodig!
Wij zoeken voor maandagavond 2 september 4 personen (liefst 2 mannen en 2 vrouwen) die vanaf 19.30 uur kunnen helpen met vegen, schoonmaken en spullen als tafels en stoelen klaar te zetten. Kan je niet op maandag maar wel op dinsdagavond, dan horen we dat ook graag.
Daarnaast hopen we dat er op de dag zelf hulp is om diverse hand en spandiensten te kunnen verlenen. Denk hierbij o.a. aan het in de gaten houden, en indien nodig bijvullen,  van de drank en het eten, en de nodige hulp bij het klaarzetten van de spellen e.d.
Op de zondag na de familiedag moet alles weer netjes gemaakt en opgeruimd worden. De meesten van jullie weten wel dat dit er altijd gezellig aan toe gaat.
Als laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste, zoeken we nog iemand die op maandag 9 september een attractie kan terug brengen in Vianen. Dit zal met een bus of aanhanger moeten gebeuren.
Wij doen er alles aan om er weer een onvergetelijke dag van te maken! Kunnen wij rekenen op jouw hulp? Meld je aan door te bellen, appen, mailen met Gerard.

Miranda, Denise Bosman en Gerard.

Gezellige bowlingmiddag in beeld
Geplaatst op 15 april 2019  

Zondag 7 april zijn maar liefst 46 enthousiaste familieleden naar Krimpen a/d IJssel gereden voor een gezellige bowlingmiddag. Hiermee was de opkomst even groot als 1,5 jaar geleden, waar wij als organisatie erg blij mee zijn.

Bij foto's en films zie je een aantal leuke foto's van het bowlen.

Nieuwe nier voor Ronald
Geplaatst op 18 februari 2019

Zondag 17 februari vroeg in ochtend om 04.45 uur kregen wij een telefoontje van Eurotransplant dat er mogelijk een donornier beschikbaar zou zijn. Met voorzichtige hoop (gezien de ervaring van vier maanden geleden) zijn we naar het LUMC gegaan. Daar werd al snel duidelijk dat het een lange spannende dag zou worden in afwachting van de uitslagen, die zouden gaan bepalen of de transplantatie wel of niet door zou gaan.

In verband met de antistoffen die bij Ronald in zijn bloed aanwezig zijn, als gevolg van de twee eerdere transplantaties, moesten er extra kruisproeven gedaan worden om er zeker van te zijn dat de match goed zou zijn. Ook was de nier zelf nog niet aanwezig in het LUMC. Die zou s'middags pas rond 15.00 uur met speciaal transport arriveren en daarna moest de nier nog goedgekeurd worden.

Na heel veel spannende uren wachten kregen we rond 17.15 uur het bericht dat de nier was goedgekeurd en dat de kruisproeven in orde waren. Toen ging alles heel snel en binnen een kwartier werd Ronald naar de operatiekamer gebracht waar ze direct zijn begonnen met de transplantatie.  

Rond 21.30 waren ze klaar met de transplantatie en hebben de artsen laten weten dat alles goed is verlopen. De nier kleurde direct na het aansluiten mooi roze en alles ziet er positief uit. Uiteraard kunnen ze nog niets zeggen over het verdere verloop en de acceptatie van de nier.  Wij zijn erg dankbaar voor dit ontzettende mooie geschenk en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.  

Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Liefs van Ronald en Miranda.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu